Σύντομο βιογραφικό

Dr. ΚΩΝ/ΝΟΣ Χρ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΣ

D.Med (Bristol), M.R.C.Ophth, F.E.B.O, F.R.C.S Ophth
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ  ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Οπτική & Οπτομετρία) ΠΑ.Δ.Α
τ. ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Διδάκτωρ & Lecturer Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Bristol, UK
Fellowship Κερατοειδούς, Πανεπιστήμιο Bristol, UK

O Dr. Κων/νος Χρ. Καραμπάτσας είναι Χειρουργός – Οφθαλμίατρος, Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας, που εξειδικεύεται στη σύγχρονη μικροχειρουργική του οφθαλμού, και ιδιαίτερα στα ακόλουθα επιστημονικά πεδία

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε εξ ολοκλήρου τόσο την βασική εκπαίδευση της Οφθαλμολογίας, όσο και την εξειδίκευση/μετεκπαίδευσή του (clinical fellowship) στην χειρουργική του κερατοειδούς στην Βρετανία, στην περίφημη Οφθαλμολογική Πανεπιστημιακή κλινική του Bristol. Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) μετά από επιτυχείς εξετάσεις σε ανοικτό διαγωνισμό, αναγορεύτηκε Διδάκτωρ (Doctor of Medicine, DMed) και στη συνέχεια Clinical Lecturer στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Bristol. Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής αφορούσε τις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Ακολουθώντας πλήρως το αγγλικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, είναι ο μοναδικός Έλληνας οφθαλμίατρος που κατέχει μετά από επιτυχείς εξετάσεις, εκτός του διδακτορικού αγγλικού πανεπιστημίου, όλα τα προβλεπόμενα διπλώματα των Κολεγίων των Οφθαλμιάτρων (MRCOphth, London) και Χειρουργών (FRCS, Edinburgh) της Μεγ. Βρετανίας. Είναι επίσης κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Αριστείας στην Οφθαλμολογία (EBOD).

Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδο-οφθαλμολογία  στον Καναδά, στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο του κόσμου (Hospital for Sick Children, Τορόντο).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά την 7ετή εκπαίδευση και εξειδίκευσή του στο εξωτερικό, συνέχισε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θέλοντας να προσφέρει στον τόπο καταγωγής του. Με ιδιαίτερη προσωπική εργασία πρωτοστάτησε στη λειτουργία εκ του μηδενός της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής κλινικής, ενώ επίσης ίδρυσε και διηύθυνε την πρώτη μονάδα μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς στην κεντρική Ελλάδα.

Σήμερα, ο Δρ Κ. Καραμπάτσας ενεργοποιείται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα συνεχίζει την ακαδημαϊκή του δραστηριότητα από τη θέση του Επίκ. Καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών (Τομέας Οπτικής & Οπτομετρίας) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Ο καθ. Κ. Καραμπάτσας έχει πλούσια συγγραφική δράση στη διεθνή βιβλιογραφία με ενεργό συμμετοχή σε περισσότερες από 300 επιστημονικές εργασίες, παρουσιάσεις, ομιλίες, βραβεύσεις, ενώ έχει αναπτύξει μέσω πολυκεντρικών μελετών διεθνείς συνεργασίες με οφθαλμολογικά κέντρα του εξωτερικού. Παράλληλα έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε πληθώρα φροντιστηριακών μαθημάτων κατά τη διάρκεια ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Κλινικές μελέτες του στις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, τις παθήσεις κερατοειδούς, το γλαύκωμα και την διαθλαστική χειρουργική με laser, έχουν τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης και πληθώρας αναφορών στη διεθνή βιβλιογραφία. Υπήρξε επίσης μέλος της πρώτης παγκοσμίως ομάδας που αντιμετώπισε επιτυχώς την κερατίτιδα από ακανθαμοιβάδα, μία πολύ επικίνδυνη παρασιτική μόλυνση που μπορεί να καταλήξει σε τύφλωση.

Έχει ιδιαίτερη χειρουργική εμπειρία, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικά μεγάλο αριθμό οφθαλμολογικών επεμβάσεων, και έχει εκπαιδεύσει Έλληνες και αλλοδαπούς οφθαλμιάτρους σε διάφορες χειρουργικές τεχνικές. Είναι μέλος συντακτικών επιτροπών σε 12 ξενόγλωσσα και σε 4 ελληνικά περιοδικά και κριτής σε 9 διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, εκλεγμένος Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Κερατοειδούς, και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας.

Για το πλήρες βιογραφικό του Δρ. Κ. Καραμπάτσα πατήστε εδώ