Ας συστηθούμε

Ας συστηθούμε …

Γειά σας

Θα ήθελα, μέσα από τις γραμμές αυτού του κειμένου, αλλά και από την περιήγησή σας στην επαγγελματική μου ιστοσελίδα να συστηθούμε.

Λίγα λόγια για εμένα …

Είμαι ο Κωνσταντίνος Καραμπάτσας, Χειρουργός Οφθαλμίατρος. Έλκω την οικογενειακή μου καταγωγή από τη Λάρισα, όπου και γεννήθηκα, μεγάλωσα όμως και ολοκλήρωσα τις σχολικές μου σπουδές στην Κατερίνη. Αποφοιτώντας από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επέλεξα την Οφθαλμολογία γιατί από όλες τις χειρουργικές ειδικότητες ήταν αυτή που ικανοποιούσε περισσότερο τα θέλω μου, συνδυάζοντας μικροχειρουργική δεξιότητα, χρήση τεχνολογίας αιχμής, ποικιλία επεμβάσεων, καινοτομία, άμεσα και ορατά αποτελέσματα, αλλά και συγχρόνως ιατρική διαγνωστική σκέψη, στο πιο πολύπλοκο (αν και από τα πιο μικρά) όργανο του ανθρώπινου σώματος.

Στο επάγγελμά μου με συναρπάζει η ενασχόληση με δύσκολα χειρουργικά περιστατικά, εκεί που εκτός των γνώσεων και των δεξιοτήτων, οι γρήγορες, σωστές αποφάσεις δίνουν το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Με συγκινεί ιδιαίτερα (ένα συναίσθημα που ακόμη και μετά από εκατοντάδες επιτυχείς μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς παραμένει ισχυρότατο), η στιγμή που ο ασθενής μετά το χειρουργείο ανοίγοντας τα μάτια, βλέπει για πρώτη φορά μετά από χρόνια το φως, τα χρώματα, τα οικεία του πρόσωπα. Η ηθική ικανοποίηση στα περιστατικά αυτά, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου. Ως ακαδημαϊκού δασκάλου πάλι, η μεγαλύτερη ικανοποίηση έρχεται μέσα από την αναγνώριση των συναδέλφων, αλλά κυρίως από τον σεβασμό των μαθητών μου που αναγνωρίζουν τη βοήθεια που απλόχερα προσπαθώ να τους δώσω στα πρώτα βήματά τους, όπως κι εμένα κάποτε μου δόθηκε από κάποιους άλλους δασκάλους. Η μετάδοση της γνώσης και η μεταλαμπάδευσή της είναι η παρακαταθήκη που αφήνουμε στις επόμενες γενιές.

Η φιλοσοφία μου ως γιατρός είναι να προσπαθώ πάντοτε να αντιμετωπίζω τους ασθενείς μου με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια προσοχή που θα εξέταζα κάποιο μέλος της οικογένειάς μου. Αυτό τήρησα, με τιμιότητα και αίσθημα ευθύνης όλα τα χρόνια εργασίας μου σε κρατικά νοσοκομεία, το ίδιο ακολουθώ και τώρα εργαζόμενος ιδιωτικά.

Σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο, η φιλοσοφία της ζωής μου είναι να μην παραβαίνω τις ηθικές αξίες με τις οποίες ανατράφηκα.

Οι 4 άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται η επαγγελματική μου πορεία, έχοντας αντίκτυπο στην υγεία των ασθενών μου, είναι οι  εξής:

  • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Εξειδίκευση σε πολλούς τομείς της Οφθαλμολογίας, η οποία προήλθε μέσα από μια επίπονη πολύχρονη πορεία εκπαίδευσης, μετεκπαιδεύσεων, υποτροφιών, διεθνών εξετάσεων και πιστοποιήσεων. Πιστεύω ότι τον πιο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας μου έπαιξε η επιλογή μου να ακολουθήσω πλήρως το βρετανικό πρόγραμμα εκπαίδευσης σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αγγλίας. Τα εφόδια που αποκόμισα μέσα από σκληρή δουλειά και εξετάσεις σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό, συγχρόνως όμως πολύ δίκαιο σύστημα Υγείας όπως είναι το Βρετανικό, είναι αυτά που με οδηγούν καθημερινά στους δύσκολους δρόμους της ιατρικής. Οφείλω απέραντη ευγνωμοσύνη στους δασκάλους μου καθηγητές David L. Easty και Stuart D. Cook που με βοήθησαν σε όλα τα στάδια, προσφέροντάς μου απλόχερα τις βαθιές τους γνώσεις επάνω στις παθήσεις του κερατοειδούς χιτώνα του οφθαλμού και ιδιαίτερα τις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

  • ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Αυτή αποκτήθηκε μέσα από δεκάδες χιλιάδες χειρουργικές διαδικασίες που έχω πραγματοποιήσει εργαζόμενος σε κρατικά και ιδιωτικά κέντρα της Ελλάδος και του εξωτερικού. Η αντιμετώπιση ιδιαίτερα δύσκολων περιστατικών τα οποία μας παραπέμπονται από συναδέλφους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο είναι η καλύτερη απόδειξη του επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρουμε.

  • ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

Ασχολούμενος με όλο το φάσμα της σύγχρονης μικροχειρουργικής του οφθαλμού, έχω την δυνατότητα να εφαρμόζω όλες τις καινοτόμες μεθόδους θεραπείας χρησιμοποιώντας την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία. Αποστολή μου είναι να παρέχω την καλύτερη δυνατή ποιότητα στην φροντίδα των ματιών σας, η οποία υποστηρίζεται μέσα από μία υψηλή επιστημονική κατάρτιση.

  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Για εμάς όλοι οι ασθενείς είναι μοναδικοί και όλα τα θεραπευτικά σχήματα εξατομικεύονται ώστε να ταιριάζουν στον κάθε ασθενή βασιζόμενα σε μια ποικιλία παραγόντων όπως οι ανάγκες τους, το επάγγελμα, τα χόμπι τους και φυσικά η συγκεκριμένη πάθηση των ματιών τους και τα ευρήματα που διαπιστώνουμε κατά τη διάρκεια ενός λεπτομερέστατου οφθαλμολογικού ελέγχου. Όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, τόσο πριν όσο και μετά τη χειρουργική επέμβαση γίνονται από ειδικό κλινικό προσωπικό, μόνιμα μέλη της ομάδας μας, και φυσικά από εμένα προσωπικά. Την ίδια ομάδα και τα ίδια γνωστά πρόσωπα θα συναντήσετε τόσο κατά τη διάρκεια των ελέγχων όσο και κατά την χειρουργική επέμβαση ή την μετεγχειρητική σας παρακολούθηση.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Dr Κων/νος Χ. Καραμπάτσας MD, DMed, MRCOphth, FEBO, FRCS

Χειρουργός Οφθαλμίατρος – Επ. Καθηγητής Οφθαλμολογίας