Διόρθωση όρασης με Laser

Διόρθωση Όρασης Με Laser

H διόρθωση όρασης με Laser είναι μια από τις επεμβάσεις που έφεραν επανάσταση στην Οφθαλμολογία. Τώρα πια ο καθένας μπορεί να απαλλαχθεί άμεσα και χωρίς ιδιαίτερο μετεγχειρητικό πόνο και πιθανές επιπλοκές από παθήσεις των ματιών.

 

Διαθλαστική Χειρουργική: Τι είναι;

Η διαθλαστική χειρουργική με λέιζερ είναι η χειρουργική αντιμετώπιση προβλημάτων των οφθαλμών. Τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει η διαθλαστική χειρουργική είναι προβλήματα μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού ή/ και πρεσβυωπίας. Το λέιζερ που χρησιμοποιείται στη διαθλαστική χειρουργική είναι λέιζερ ακριβείας και πρόκειται για μια επέμβαση που είναι απολύτως ασφαλής.

 

Διόρθωση όρασης με Laser: Μέθοδοι

Οι διαθλαστικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται σήμερα ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Αυτές είναι οι μέθοδοι LASIK και PRK. Η διόρθωση όρασης με Laser είναι πλέον εύκολη υπόθεση. Ένας έμπειρος οφθαλμίατρος, κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο, θα αποφασίσει ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος για εσάς μετά από τη λήψη του ιστορικού σας και την κλινική εξέταση του ματιού σας. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι και οι δύο μέθοδοι έχουν μόνιμα αποτελέσματα και βοηθούν πλήρως στην αποκατάσταση της όρασής σας.

 

Διόρθωση όρασης με Laser: Μέθοδος LASIK

Η επέμβαση LASIK (Laser Assisted in Situ Keratomileusis) είναι η πιο διάσημη μέθοδος διόρθωσης μυωπίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτήν τη μέθοδο η δέσμη του laser δεν εφαρμόζεται απευθείας πάνω στην επιφάνεια του κερατοειδούς του ματιού. Αντιθέτως, η εφαρμογή του γίνεται στο εσωτερικό του ιστού του. Η μέθοδος LASIK είναι σύντομη και ανώδυνη. Όμως, το κύριο πλεονέκτημά της είναι ο πολύ μικρός χρόνος ανάρρωσης του ασθενούς. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, με την έγχυση αναισθητικού κολλυρίου.

Επίσης, η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αποκατάσταση μεγάλων βαθμών μυωπίας και οι ασθενείς αποκτούν σταθεροποιημένη όραση λίγες ώρες μετά την επέμβαση. Τέλος, η LASIK συνήθως διενεργείται για την αποκατάσταση προβλημάτων υπερμετρωπίας και αστιγματισμού.

 

Διόρθωση όρασης με Laser: Μέθοδος PRK

Η PRK (photorefractive keratectomy) ήταν η πρώτη μέθοδος διόρθωσης όρασης με laser. Σε αυτή τη μέθοδο, η δεσμίδα laser εφαρμόζεται ακριβώς πάνω στην επιφάνεια του κερατοειδούς. Πρόκειται για μια μέθοδο εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλή. Η μέθοδος PRK μπορεί να προκαλέσει στον ασθενή κάποια ευαισθησία στο φως ή κάποια ενόχληση μετεγχειρητικά. Η όραση επανέρχεται μετά από 7-10 ημέρες και απαιτείται χρήση κολλυρίων και κορτιζόνης για τους επόμενους δύο μήνες. Τέλος, η PRK είναι κατάλληλη για ασθενείς με λεπτό κερατοειδή και για μύωπες που η μυωπία τους δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς.

 

Μπορώ να υποβληθώ σε διόρθωση όρασης με Laser;

Αν πληροίτε τις παρακάτω προϋποθέσεις μπορείτε να προχωρήσετε στη διόρθωση των προβλημάτων όρασής σας.

  • Συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας
  • Απουσία οφθαλμολογικής πάθησης που καθιστά αδύνατη τη χειρουργική επέμβαση
  • Σταθεροί βαθμοί διαθλαστικής ανωμαλίας(για τουλάχιστον ένα χρόνο)
  • Οι βαθμοί διαθλαστικής ανωμαλίας να βρίσκονται μέσα στο εύρος θεραπείας

 

Εμπιστευτείτε τον έμπειρο Χειρουργό Οφθαλμίατρο, Επίκουρο Καθηγητή Οφθαλμολογίας, Κωνσταντίνο Καραμπάτσα και απαλλαγείτε μια και καλή από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής. Ο οφθαλμίατρος Κωνσταντίνος Καραμπάτσας με μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική των οφθαλμών σας εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιεί γίνονται με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και βασίζονται κάθε φορά στο προφίλ του ασθενούς. Επικοινωνήστε με τον ιατρό για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με τη διόρθωση όρασης με Laser.