Αισθητική Οφθαλμοχειρουργική

Αισθητική Οφθαλμοχειρουργική

Αισθητική Οφθαλμοχειρουργική

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι αρκετά σημαντική, αφού μπορεί να καθορίσει ολόκληρη την όψη του προσώπου. Για παράδειγμα, η περιοχή γύρω από τα μάτια μας δείχνει την κούρασή μας ή μπορεί να μας προσθέτει χρόνια. Η ανάγκη όλο και περισσότερων ανθρώπων, κυρίως γυναικών,  να αντιμετωπίζουν αισθητικά προβλήματα γύρω από τα μάτια συνέβαλε στην εμφάνιση της αισθητικής οφθαλμοχειρουργικής. Πιο συγκεκριμένα, η αισθητική οφθαλμοχειρουργική εστιάζει στην αντιμετώπιση προβλημάτων πέριξ των ματιών, βελτιώνοντας την αισθητική τους εικόνα.

Αισθητική οφθαλμοχειρουργική με αναίμακτη βλεφαροπλαστική

Η χαλάρωση του δέρματος γύρω από τα μάτια με το πέρασμα των χρόνων είναι αποτέλεσμα της ελάττωσης παραγωγής κολλαγόνου. Η χαλάρωση αυτή μπορεί να καλύπτει τις βλεφαρίδες, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την όραση, κάτι που δεν αποτελεί μόνο αισθητικό, αλλά και λειτουργικό πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλής η αναίμακτη βλεφαροπλαστική με PlexR. Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, μια προηγμένη συσκευή που ονομάζεται PlexR, αφαιρεί αναίμακτα την περίσσεια δέρματος. Η μέθοδος αυτή ανήκει στις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους και δεν αντικαθιστά την κλασσική βλεφαροπλαστική, όμως είναι αρκετά αποδοτική σε προβλήματα μικρής έκτασης.

Πιο συγκεκριμένα, ένα ηλεκτρικό τόξο που παράγει η συσκευή, αυξάνει επιλεκτικά τη θερμοκρασία στην πάσχουσα περιοχή. Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι άμεσα ορατά και διαρκούν για αρκετό χρονικό διάστημα (3-5 χρόνια), μέχρι να υπάρξουν αλλοιώσεις στην περιοχή εξαιτίας της φυσικής φθοράς του χρόνου.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί η αναίμακτη βλεφαροπλαστική με PlexR;

Η βλεφαροπλαστική με PlexR μπορεί να αντιμετωπίσει μια σειρά αισθητικών προβλημάτων όπως:

  • Αφαίρεση περίσσειας δέρματος
  • Εξάλειψη ρυτίδων και ουλών
  • Αντιμετώπιση χαλαζίου
  • Αφαίρεση σπίλων και αιμαγγειωμάτων

Επίσης, εκτός από την ευρύτερη περιοχή των ματιών μπορεί να εφαρμοστεί και στην περιοχή των φρυδιών. Η πτώση των φρυδιών που επέρχεται με το πέρασμα των χρόνων προκαλεί μια κουρασμένη και θλιμμένη όψη. Το PlexR μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ανύψωση φρυδιών αναίμακτα και αποτελεσματικά, βελτιώνοντας την εικόνα των βλεφάρων (eye brow lift). Σε περιπτώσεις όπου με το PlexR πραγματοποιείται βλεφαροπλαστική και ανόρθωση φρυδιών το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να γίνεται από έναν έμπειρο Οφθαλμίατρο, όπως ο Δρ. Καραμπάτσας.

Αισθητική Οφθαλμοχειρουργική με botox

H αποκατάσταση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια, στο μέτωπο και στο μεσόφρυο μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση βοτουλινικής τοξίνης, δηλαδή με το γνωστό botox. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή άμεσα και διαρκούν από 4 έως 6 μήνες.  Η έγχυση της βοτουλινικής τοξίνης ή κάποιου  παρόμοιου υλικού εξασφαλίζει την ακινητοποίηση των μυών  που είναι υπεύθυνοι για τις ρυτίδες.

Αισθητική Οφθαλμοχειρουργική με τη χρήση υαλουρονικού οξέος

Κάποιες φθορές του χρόνου γύρω από τα μάτια μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με τη χρήση υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ενέσιμο εμφύτευμα, συστατικό του υγιούς και νενανικού δέρματος,  που μπορεί να χορηγηθεί στην περιοχή γύρω από τα μάτια, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των ρυτίδων ή στην ‘αισθητική γλυπτική’ της περιοχής, αποκαθιστώντας ελλείμματα ιστών από τραυματισμούς ή ατροφικές αλλοιώσεις.  

Οι οφθαλμοχειρουργικές επεμβάσεις σε περιπτώσεις που συντρέχουν αισθητικοί λόγοι θα πρέπει να πραγματοποιούνται από έμπειρους χειρουργούς οφθαλμιάτρους όπως ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Κωνσταντίνος Καραμπάτσας. Ο Δρ Καραμπάτσας με μεγάλη χειρουργική εμπειρία πραγματοποιεί επεμβάσεις που σχετίζονται με την αισθητική οφθαλμοχειρουργική. Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το ραντεβού σας για να λάβετε εξατομικευμένη διάγνωση και το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο από τον Δρ. Καραμπάτσα.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *