Διδακτικό έργο

Διδακτικό έργο

2017 - σήμερα

Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας

Προπτυχιακά μαθήματα Οφθαλμολογίας στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Τομέας Οπτικής & Οπτομετρίας, ΠΑΔΑ.

2017 - σήμερα

Διδάσκων

Διδάσκων στα μεταπτυχιακά μαθήματα και εργαστήρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Τεχνικές Οπτομετρικού Ελέγχου”, του Τομέα Οπτικής & Οπτομετρίας του ΠΑΔΑ, Αθήνας.

2009 - σήμερα

Διδάσκων

Διδάσκων στα μαθήματα ειδικευομένων Οφθαλμιάτρων των νοσοκομείων Αθηνών  (ενότητες: κερατοειδής – γλαύκωμα), που οργανώνονται από την Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρία, στο Γεν Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

2003 - 2007

Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας

Διδασκαλία (από αμφιθεάτρου και στην κλινική άσκηση) του μαθήματος της Οφθαλμολογίας των φοιτητών του 5ου έτους του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Υπεύθυνος καθηγητής στα μαθήματα Οφθαλμολογίας και βιβλιογραφικές ενημερώσεις στους ειδικευόμενους Οφθαλμιάτρους της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Επιβλέπων, μέλος της 3μελούς συμβουλευτικής επιτροπής σε 8 διδακτορικές διατριβές που εκπονήθηκαν στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μέλος της 7μελούς εξεταστικής επιτροπής σε διδακτορικές διατριβές που εκπονήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

2004 - 2006

Διδάσκων

Διδάσκων στην ενότητα «Νευροεπιστήμες – Οφθαλμικά γενετικά νοσήματα» στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ‘Κλινικές Εφαρμογές της Μοριακής Ιατρικής’.

2000 - 2003

Λέκτορας Οφθαλμολογίας

Διδασκαλία (από αμφιθεάτρου και στην κλινική άσκηση) του μαθήματος της Οφθαλμολογίας των φοιτητών του 5ου έτους του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Υπεύθυνος καθηγητής στα μαθήματα Οφθαλμολογίας και βιβλιογραφικές ενημερώσεις στους ειδικευόμενους Οφθαλμιάτρους της πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

2000 - 2001

Διδάσκων

Διδάσκων το μάθημα ‘Επείγουσα Οφθαλμολογία’ στα ΙΕΚ του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

1999 - 2004

Εκπαιδευτής

Επισκέψεις παροχής ανθρωπιστικής ιατρικής βοήθειας ως επίσημος προσκεκλημένος του Υπουργείου Υγείας της Λιβύης (Visiting Corneal Transplant Consultant) και ως εκπαιδευτής μετά από πρόσκληση, σε χειρουργεία μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς και κερατοπροθέσεων.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, προσκεκλημένος εξεταστής στις τοπικές εξετάσεις ειδικότητας Οφθαλμολογίας (Libyan Ophthalmology Board Examinations).

1999 - σήμερα

Μετεκπαίδευση οφθαλμιάτρων – Εκπαιδευτής χειρουργικών τεχνικών

Πολλαπλές συμμετοχές στα προγράμματα Πειραματικών Χειρουργείων καταρράκτη και διαθλαστικής χειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής.

Εκπαιδευτής σε πληθώρα φροντιστηριακών μαθημάτων κατά τη διάρκεια ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.

1999 - 2000

Διδάσκων

Διδασκαλία του κατ’ επιλογήν μαθήματος “Επείγουσα Οφθαλμολογία” στους φοιτητές του 5ου και 6ου έτους του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

1997 - 1999

Διδάσκων Επιστημονικός Συνεργάτης

Διδασκαλία του μαθήματος “Πρώτες Βοήθειες” και επιβλέπων στις πτυχιακές εργασίες σπουδαστών στο τμήμα Νοσηλευτικής των ΤΕΙ Λάρισας.

1996 - 1997

Clinical Lecturer in Ophthalmology, Medical School, University of Bristol, UK

Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην Οφθαλμολογία των προπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Bristol Αγγλίας.

Υπεύθυνος οργάνωσης και επίβλεψης του προγράμματος εκπαίδευσης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Οφθαλμολογία επιπέδου Μάστερ (MSc in Ophthalmology) για οφθαλμιάτρους.

Επιβλέπων στις διατριβές επιπέδου Μaster (MSc) όλων των μεταπτυχιακών ιατρών.

Οργάνωση του τμήματος Wet lab unit (πειραματικό χειρουργείο) για την ασφαλέστερη εκπαίδευση των ειδικευομένων (Bristol Eye Hospital).

1994 - 1996

Tutor in Ophthalmology, Bristol University Eye Hospital, UK

Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην Οφθαλμολογία των προπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Bristol Αγγλίας.